Madame Tussauds Balmumu Müzesi Istanbulda açılıyor - Troya Tur

Seyahat etmeyi sevenlerin favori aktivitelerinden birisi de hiç şüphesiz gittikleri şehirlerin ünlü müzelerini gezmektir. Bu yüzden müze gezmek, yeni şehirler keşfetmek için yapılan seyahatlerin vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir. Biz de bireysel ve kurumsal seyahat acentesi olarak bu müze haberine kayıtsız kalamayıp, müze gezmeyi seven İstanbullularla bu müjdeli haberi paylaşmak istedik.

Merkezi Londra’da; Amsterdam, Hong Kong, New York City, Los Angeles, Hollywood, Berlin ve Şangay gibi şehirlerde ise şubeleri bulunan dünyaca ünlü Madame Tussauds Balmumu Heykeller müzesi İstanbul’da da açılıyor!

Dünyanın en ünlü müzelerinden biri haline gelen Madame Tussauds’da bugüne kadar Elvis Presley, The Beatles, Madonna, Michael Jackson gibi sanatçılardan Nelson Mandela, Abraham Lincoln ve Mustafa Kemal Atatürk’e kadar birçok önemli siyaset adamının balmumu heykelleri sergilendi.

Bir duyuma göre, müzenin İstanbul’da açılacak şubesi için balmumu heykelinin yapılması düşünülen ünlü isimler arasında Demet Akbağ, Hülya Avşar, Tarkan, Kıvanç Tatlıtuğ, Beren Saat ve Mazhar Fuat Özkan da bulunuyor. Öyle ki Londra’dan bu iş için özel olarak gelen balmumu heykel sanatçıları, heykeli yapılacak ünlülerin ölçülerini bile almış.

Beyoğlu Emek Sineması’nın yerine yapılan Grand Pera Alışveriş Merkezi’nin içinde 2000 metrekarelik alanda yer alacak olan müzesinin yıllık 2 milyon ziyaretçi çekmesi hedefleniyor.

Leave A Comment

Yeniliklerden ve kampanyalardan haberdar olun
Diğer Blog Yazıları