Yurt dışı iş seyahatlerinizde KOSGEB yurt dışı iş gezisi desteği nasıl alınır, nasıl başvurulur, bu destek için gerekli şartlar nelerdir gibi merak ettiğiniz soruların cevabını bu yazıda bulabilirsiniz.

KOSGEB, işletmelerin uluslararası iş birliklerini artırmak, yurt dışında yeni pazarlara açılmak veya sektördeki gelişmeleri takip etmek gibi amaçlarla yapılan iş seyahatlerinde işletmelere toplamda 20.000 TL’ye kadar Yurt Dışı İş Gezisi Desteği sağlıyor. KOSGEB, yurt dışı iş seyahati desteği ile ilgili merak edilenlere kendi web sitesinde aşağıdaki tablo ile cevap veriyor. Bu destekten faydalanmak isteyenler işletmeler için daha detaylı bilgiyi yazının devamında bulabilirsiniz.

KOSGEB Yurt Dışı İş Gezisi Desteği

KOSGEB Yurt Dışı İş Gezisi Desteğinden kimler faydalanabilir?

Bu desteğe hizmet merkezleri, meslek kuruluşu veya Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) üyesi Organizatör Kuruluşlar tarafından düzenlenen Yurt Dışı İş Gezisi Programlarına katılacak işletmeler faydalanabilir.

Yurt Dışı İş Gezisi Desteği hangi giderleri karşılar?

Bu destek, işletme temsilcilerinin;

– Ulaşım giderlerini,

– Konaklama giderlerini,

– Ve tercüme/rehberlik hizmetleri, fuar giriş ücretleri, ve toplantı organizasyon masrafları gibi diğer giderleri kapsar.

KOSGEB Yurt Dışı İş Gezisi Destek Miktarı ne kadardır?

KOSGEB Yurt Dışı İş Gezisi programına toplam 20.000 (Yirmibin TL)‘ye kadar destek sağlar. Ancak bu işletmelerin faaliyet gösterdiği yere ve seyahat ettikleri ülkeye göre desteğin miktarı işletme başına azami 3000 TL ile 5000 TL arasında değişmektedir. Bölgeye göre desteğin oranları aşağıdaki gibidir;

  • 1. bölge: %50
  • 2, 3, ve 4. bölge: %60
  • 5 ve 6. bölge: %70

TURSAB kendi sitesinde ülkelere göre işletme başına azami destek miktarını aşağıdaki gibi belirtmektedir;

“Kuzey Amerika, Güney Amerika ve Avustralya kıtası ile Asya Pasifik Ülkeleri (Bağımsız Samoa Devleti, Brunei Darussalam, Cook Adaları, Doğu Timor, Endonezya, Fiji Cumhuriyeti, Filipinler, Güney Kore, Japonya, Kamboçya, Kiribati, Kuzey Kore, Laos, Malezya, Marshall Adaları, Myanmar, Nauru, Singapur, Solomon Adaları, Palau, Papua Yeni Gine, Tayland) için 5.000 (beşbin) TL, Çin Halk Cumhuriyeti dahil diğer ülkeler için 3.000 (üçbin) TL’dir.”

Yurt Dışı İş Gezisi Desteğine başvuru şartları nelerdir?

Öncelikle bu yurt dışı iş gezisi programına katılacak işletmenin temsilcileri; işletmenin sahibi, ortağı veya çalışanı olmak zorundadır. Ve bu gezinin gerçekleşebilmesi için en az 10 ayrı işletmenin katılımı gerekir. Bu işletmelerin farklı sektörlerde hizmet veriyor olması önemli değildir, önemli olan bu organizasyonun belirlediği alt sınır olan 10 farklı işletmenin katılmasıdır. Ancak tabii ki Yurt Dışı İş Gezisi programına katılacak işletmelerin faaliyet alanları ile iş gezisi programının uyumlu olması gerekmektedir. Diğer yandan ise, geziye katılacak 10 işletmenin bu destekten yararlanma şartı da bulunmamaktadır.

KOSGEB Yurt Dışı İş Gezisi Desteğine nasıl başvurulur?

– Yurt dışı iş seyahatinizde KOSGEB’in iş gezisi desteğine başvurmak için öncelikle işletmenizin KOSGEB veritabanına kayıt olması gerekmektedir. Kayıtlı olmayan işletmeler KOSGEB’in web sitesindendeki KOBİ sayfasından başvurabilir.

– İşletmenizin bu destekten yararlanabilmesi için Yurt Dışı İş Gezisi programı başlamadan en geç 2 (iki) iş günü öncesine kadar başvuru yapması gerekmektedir.

– KOSGEB’e kaydolduktan sonra sisteme giriş yapılır ve aşağıdaki formlar doldurulur;

  • Yurt Dışı İş Gezisi Desteği Başvuru Formu (E-KOBİ sayfasından doldurulacaktır.)
  • Yurt Dışı İş Gezisi Programı Uygulama Birilim Başvuru Formu
  • Yurt Dışı İş Gezisi Programı Meslek Kuruluşu Başvuru Formu ve Taahhütnamesi
  • Yurt Dışı İş Gezisi Desteği Ödeme Talep Formu (E-KOBİ sayfasından doldurulacaktır)

Başvuru sonrasında;

Destek talep eden işletmeler, bu programda yer alan tüm aktivitelere katılmak zorundadır. Mazeretleri nedeniyle iş gezisine 10 (on) işletmeden az katılım olması durumunda destek başvurusunda bulunan işletmelerin desteklenip desteklenmeyeceğine Başkanlık Makamınca karar verilir.

Yurt dışı iş seyahatleriniz için KOSGEB Yurt Dışı İş Gezisi Desteği ile ilgili merak ettiğiniz diğer konularda da bizimle iletişime geçebilirsiniz. Troya Turizm Kurumsal İş Seyahati acentası olarak kurumsal seyahat müşterilerimize en iyi hizmeti sunmak için özenle çalışmaya devam ediyoruz.

Yeniliklerden ve kampanyalardan haberdar olun
Diğer Blog Yazıları