“Rusya’nın Kültür Başkenti” olarak da bilinen Saint Petersburg (ve Leningard bölgesi) içinde Türkiye’nin de bulunduğu 53 ülke için e-vize uygulamasını başlattı. 1 Ekim 2019’da devreye giren uygulama ile hava, deniz ve kara yoluyla yapacağınız ve 8 güne kadar olan St.Petersburg ve Leningrad’a yapacağınız turistik veya iş seyahati için artık e-vize almak yeterli.

St.Petersburg e-vize koşulları

• Tek girişli/iş veya turizm vizesi için geçerlidir,
• Bölgeye giriş tarihinden 4 gün önce online başvuru yapmak gerekir,
• 30 gün boyunca geçerlidir,
• E-vize ile 8 güne kadar kalınabilir,
• Konsolosluk ve Web ücreti yoktur.

St.Petersburg’a nasıl e-vize alınır?

1. Elektronik vize başvuru sitesinden e-vize başvuru formu doldurabilirsiniz.
2. Formu doldurduktan sonra e-vize bildirimini içeren e-maili aldığınızı kontrol edin, veya doğrudan web sitesi üzerinden görüntüleyebilirsiniz.
3. St.Petersburg e-vize bildirimini yazdırmayı veya mobil cihazınıza kaydetmeyi unutmayın.
4. St.Petersburg e-vize bildirimini havalimanında havayolu çalışanlarına, pasaport kontrol noktasında ise gümrük memuruna göstermeniz yeterlidir.

St.Petersburg’a e-vize uygulamasının başladığı tüm ülkeler: Avusturya, Andorra, Bahreyn, Belçika, Bulgaristan, Vatikan, Macaristan, Almanya, Yunanistan, Danimarka, Hindistan, Endonezya, İran, İrlanda, İzlanda, İspanya, İtalya, Katar, Kıbrıs, Çin (Tayvan dahil), Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti, Kuveyt, Letonya, Litvanya, Lihtenştayn, Lüksemburg, Malezya, Malta, Meksika, Monako, Hollanda, Norveç, Umman, Polonya, Portekiz, Romanya, San Marino, Suudi Arabistan, Kuzey Makedonya, Sırbistan, Singapur, Slovakya, Slovenya, Türkiye, Filipinler, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, İsviçre, İsveç, Estonya, Japonya

Yeniliklerden ve kampanyalardan haberdar olun
Diğer Blog Yazıları