Kademeli olarak normalleşme sürecine girdiğimiz pandemi döneminde, ülkemizde aşılamanın hız almasıyla birlikte Avrupa’dan da Türkiye’ye yönelik yeni programlar gelmeye başladı. Açıklanan yeni duyuruya göre 25 Haziran 2021 tarihinden itibaren, aşı dozlarının tamamını yaptıran kişiler belli koşullar saklı kalmak kaydıyla Türkiye’den Almanya’ya seyahat edebilecekler.  Böylece aşıları tamamlanan kişiler Almanya’ya iş seyahati ya da turistik amaçlı seyahatlerini gerçekleştirebilecekler.

Bu gelişme ile birlikte Almanya’ya seyahat edebilmek için aranan şart, Paul Ehrlich Enstitüsü‘nün (PEI) web sitesinde listesi yayınlanan aşılardan biri ile aşılanmış olmak ve aşının son dozundan sonra aradan en az 14 gün geçmiş olması. PEI’de yayınlanan aşı listesi şimdilik yalnızca Avrupa İlaç Ajansı (EMA) tarafından onaylanan aşılardan oluşuyor. İlerleyen zamanlarda testleri tamamlanan Covid aşılarının da bu kapsama alınması planlanmakta.

Ayrıca aşı belgesi için istenen özelliklere ise bu sayfadan ulaşabilirsiniz: https://www.bmi.bund.de/SharedDocs/faqs/DE/themen/bevoelkerungsschutz/coronavirus/coronavirus-faqs.html.

Kurumsal seyahat veya turistik amaçlı ziyaretlerini gerçekleştirmek isteyen müşterilerimize önemle duyurmak isteriz.

Yeniliklerden ve kampanyalardan haberdar olun
Diğer Blog Yazıları