Bildiğiniz üzere yalnızca kurumsal seyahat hizmeti değil, tatil yapmak isteyenler için de tecrübeli ekibimizle uçak bileti ve otel rezervasyonu gibi bireysel seyahat hizmetlerini sunmaktayız. Bu anlamda, blogumuzda hoşunuza gideceğini düşündüğümüz yeni bir yazı dizisine başlıyoruz: Vizesiz gidilen ülkeler. İlk bölüm için tatil sezonunun hiç bitmediği, kısa süreli yağmur dönemini saymazsak dört mevsim gidip denizin tadını çıkarabileceğiniz Tayland’ı seçtik. Bu yazı dizisinin kısa bir tanıtım yazısı ve bir nevi Tayland Gezi Rehberi olarak hazırladığımızı baştan belirtmek isteriz. Tayland’da neler yapılabileceğini, neler yiyebileceğinizi, en önemli gezilecek yerlerini yazımızda bulabilirsiniz.

Vize işlemlerine ve vize masrafına hiç gerek olmadan pasaportunuzu yanınıza alıp gidebileceğiniz Tayland, bir tatilden beklediğinizden fazlasına sahip; dolayısıyla en çok tercih edilen ülkelerin başında geliyor. Tayland’a gitmeniz için sebepleri saymakla bitiremeyiz. Tayland’ı tanıtmak için en çok öne çıkan özelliklerini saymak en doğrusu olacak :) Başlıyoruz…

Her şeyden önce yurtdışı tatili diyince akla ilk gelen “Tayland ucuz bir ülke mi?” sorusuna cevap vererek başlayalım: Evet, Tayland’da hayat oldukça ucuz. Bu yüzden düşük bütçe ile en güzel tatili yapabileceğiniz ülkelerden biri. Eğer uçak biletinizi de indirimli dönemde alırsanız yaşadınız demektir!

Tayland’a uçakla gideceğiniz için tatil Bangkok’ta başlar. 9 – 12 saat arası bir uçuştan sonra ulaşabileceğiniz Bangkok, Tayland’da “melekler şehri” olarak bilinir. Genelde tatilciler Bangkok’a varınca şehri hiç gezmeden Phuket’e ya da Pattaya’ya geçerler. Oysa Bangkok’ta gezip görmeye değer o kadar güzel tapınaklar, alışveriş merkezleri, yerel çarşılar, bar ve restoranlarla dolu eğlenceli sokaklar vardır ki mutlaka 1-2 gün ayırıp gezmenizi tavsiye ederiz.

Budizm’in merkezi diyebileceğimiz Bangkok’ta tahmin edeceğiniz üzere çok fazla (400 civarı) tapınak var ve hepsini gezmeye tabii ki zaman yetmez. En iyisi kısıtlı zamanda Bangkok’ta mutlaka görmeniz gereken en önemli yerleri aşağıdaki listeden ajandanıza not etmek.

Bangkok’ta gezilecek yerler:

  • Grand Palace (Büyük Saray)
  • Wat Arun (Şafak Tapınağı)
  • Wat Phra Kaew (Zümrüt Buda Tapınağı)
  • Wat Pho (Yatan Buda Heykeli)
  • Wat Traimit (Altın Buda Heykeli)
  • Jim Thompson House Museum
  • Stupalar
  • Floating Market (Yüzen Çarşı)
  • Sea Food Market
  • China Town

Bangkok’un önemli tapınaklarını ve buda heykellerini gördükten sonra mutlaka kanal üzerinde gondollarla alış veriş yapılan Floating Marketi görmeyi de ihmal etmeyin.

Sırada Phuket ve Pattaya var;

Bangkok’a daha yakın olması dolayısıyla Pattaya tatilciler tarafından daha çok tercih ediliyor ama Tayland’a gelip de Phuket’i görmemek olmaz. Bu yüzden Bangkok’tan uçakla Phuket’e gitmenizi mutlaka tavsiye ederiz.

Phuket

Tayland’ın incisi olarak bilinen Phuket bir tatil cennetidir. Phi Phi adaları, James Bond adası, Similan adası ve Krabi adaları tekne turlarıyla mutlaka gidip görmeniz gereken büyüleyici güzellikteki yerler. Ada turlarının haricinde fil turu, rafting, ATV ve kano ile gezme ve dalış yapmak gibi heyecanlı ve keyifli aktiviteler de mevcut. Eğlence hayatı da Pattaya’dan eksik kalmayan, hatta Pattaya’dan daha kaliteli mekanları olan Patong bölgesindeki barlar sokağında müzik ve eğlence bir an olsun durmuyor. Phuket’te diğer eğlence seçenekleri arasında ise FantaSea Show ve Simon Cabaret Show gibi özel gösteriler de görülmeye değer.

Pattaya

Bangkok’tan otobüs veya ticari taksi ile yaklaşık 2 saatte gidebileceğiniz Pattaya, Phuket’ten sonra en çok tercih edilen tatil kentidir. Kentte hayatın nabzı Walking Street denilen caddede atmaktadır. Bu cadde boyunca cafeler, barlar, disko ve striptiz kulüpleri  ile Pattaya’nın kalbidir adeta. Bu yüzden Pattaya’ya konaklayacağınız otelin bu caddeye yakın olmasını tavsiye ederiz. Eğer eğlenceden ziyade doğal güzellik ve temiz bir deniz tatili yapmak istiyorsanız Mercan adası diye bilinen Koh Larn Island’da konaklayabilirsiniz. Zira şehir merkezinde deniz pek de temiz sayılmaz.

Tayland’da ne yenir?

Tayland’da yeme – içme konusunu özellikle sona bıraktık. Çünkü Bangkok, Phuket ya da Pattaya farketmez, Tayland’ın her yerinde yeme – içme seçenekleri aynı. Bir kere deniz mahsülleriyle aranız iyiyse yaşadınız demektir. Tayland’ın meşhur balık pazarları (see food market) deniz ürünlerinden oluşmuş zengin ve lezzetli bir sofrayı çok uygun fiyata hazırlamak için en ideal yerler. Eğer yerel tatları denemeyi severseniz de çoğunluğu kaju yağıyla hazırlanmış yerel yemekler fiyat olarak da en ucuz seçenek. Balıkla ve yerel yemeklerle arası olmayanlar da dünya mutfakları ve fast food markaları ile karnını doyurabilir.

Leave A Comment

Yeniliklerden ve kampanyalardan haberdar olun
Diğer Blog Yazıları